Rölyef Pasta teknikleri, rölyef pasta çeşitleri ile yapabileceğiniz uygulamaları ifade etmektedir ve hayal ettiğiniz desenleri elde etmenizi sağlar. Sanatsal hobi severler dekorasyon ve hobi çalışmalarında rölyef pastaları kullanarak yeni desenler, şekiller oluşturabildikleri gibi mobilyalarını da onarabilmektedir. Rölyef pastalar şeffaf, metalik ve esnek yapıda olan pek çok çeşidi ile kullanıcıların yüzeylerde yükseltiler oluşturabilmesini, kabarık yüzeyler elde etmelerini ve çizimler yapmalarına olanak sağlamaktadır. Yüzeye sürülen rölyef pastanın kalınlığına göre kuruma süresi de değişmektedir. İnce bir şekilde uygulama yapıldığında daha kısa sürede kuruyan rölyef pasta, kalın bir şekilde sürüldüğünde kuruması için 24 saate kadar kuruması beklenebilmektedir. Daha iyi görüntüler elde edebilmek için tamamen kurumuş olmasını beklemek daha verimli olmaktadır. Ayrıca tercih edilen Cadence boya renkleri ile de renklendirmeleri işlem öncesinde veya sonrasında yapılabilmektedir. Yani rölyef pastanızı bir kaba aldıktan sonra tercih ettiğiniz boyayla karıştırabileceğiniz gibi kurumasını bekledikten sonra da boyayabilirsiniz. Ev dekorasyonunda kullanabileceğiniz bu ürünler yüzeylere boyut kazandırdığı için oldukça ilgi görmektedir. Yazımızın devamını okuyarak rölyef pasta uygulama tekniklerini öğrenerek yüzeylere nasıl dokulu görüntü çalışması yapacağınızı öğrenebilirsiniz. Yazdığımız teknikleri birleştirerek hayal ettiğiniz görüntülere en yakın ürünleri ortaya çıkarabilirsiniz.
Rölyef pasta ve budak aletini kullanarak yüzeylerde ağaç dokusu elde edebilirsiniz. İlk olarak uygulama yapacağınız yüzeyleri kir ve tozdan arındırmalısınız. Ardından spatula yardımı ile rölyef pastayı yüzeye uygulayınız. Rölyef pasta kurumadan budak aleti yardımı ile yüzeyde doku uygulaması yapınız.
Cadence stencil şablonlarını ve rölyef pasta çeşitlerini kullanarak yüzeylerde değişik desenler oluşturabilirsiniz. İhtiyacınız olan ürünler; rölyef pasta, stencil şablonu, stencil yapıştırıcısı. İlk olarak uygulama yapacağınız yüzeyi temizleyiniz. Stencil şablonuna stencil yapıştırıcısını sıkınız. Stencili yüzeye sabitledikten sonra spatula yardımı ile rölyef pastayı uygulayınız. Rölyef pastanın kurumasını beklemeden stencil şablonunu yüzeyden kaldırabilirsiniz. Dilerseniz yüzeylerde serbest çalışma teknikleri de uygulayabilirsiniz.
Kontör rölyef pasta ince uçlu olması sebebiyle şerit şeklinde ince ve uzun desenler oluşturmanızı sağlamaktadır. Hayal ettiğiniz desenleri oluşturmak için kontör rölyef pastayı aldıktan sonra hafifçe bastırarak uygulama yapabilirsiniz. Özellikle "detay" çalışmalarında sıklıkla tercih edilmektedir.
Desen oluşturabileceğiniz bir kabı veya kalıbı kullanarak esnek yüzeyler elde edebilirsiniz. Esnek rölyef pastayı aldıktan sonra spatula yardımı ile kalıbın üzerine uygulayın. Kurumasını bekledikten sonra kalıptan çıkarın. Oluşturduğunuz ince ve esnek yüzeyi dekorasyon çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.
Daha kalın bir desen çalışması yapmak için derin bir kalıp ve hafif rölyef pasta çeşitlerini kullanabilirsiniz. Kalın bir kalıp aldıktan sonra hafif rölyef pastayı kalıba uygulayınız. Kuruduktan sonra kalıptan çıkararak kullanabilirsiniz. Hafif rölyef pasta çeşitleri kuruduktan sonra esnek bir yapıya sahip olmaktadır. Bu sebeple yumuşak olan yüzeye bastırdığınızda tekrar eski haline geri dönmektedir.
Oluşturduğunuz bu desenlerle dolap dışı süsleme, dolap kapağı süsleme, duvar desen çalışmaları, mobilya süsleme gibi pek çok çalışmayı yapabilirsiniz. Desenler kuruduktan sonra Cadence akrilik boyalar ile desenleri istediğiniz renklerde boyayarak kullanabilirsiniz.
Pirinç dekopaj yapmak istediğiniz deseni aldıktan sonra desene uygun olarak istediğiniz gibi yükseltiler oluşturabilirsiniz. Örnek olarak; boş bir tuvalin üzerine 3D rölyef pastayı kabartma yapacak şekilde uygulayınız. Stencil şablonlarından ve serbest çalışma tekniklerinden yararlanabilirsiniz. Rölyef pasta kuruduktan sonra sertleşmektedir. Dekopaj Plus yapıştırıcıyı ilk olarak yüzeye uygulanır. Ardından pirinç dekopaj yüzeye sabitlenir ve üstünden de dekopaj plus ile geçilir. Geri kalan alanları Cadence boya çeşitleri ile renklendirebilirsiniz.
Kumaş ve sert yüzeyler gibi pek çok alanda kullanılabilen kabaran rölyef pasta çeşitleri, stencil çeşitleri veya serbest çalışma teknikleri ile yüzeylere kolaylıkla uygulanabilmektedir. Spatula ile yüzeylere uygulandıktan sonra rölyef pastanın kuruması ve kabarması için sert yüzeylere fön makinesi ile kurutma sağlanırken kumaş yüzeyler ters çevrilerek, tersten ütülenmelidir.
Sanatsal Dünya, dokulu yüzey çalışmaları ortaya çıkarmanız için ihtiyacınız olan tüm Cadence Rölyef Pasta çeşitlerini, spatula çeşitlerini, Cadence boya çeşitlerini, stencil şablonlarını, Cadence fırça setlerini siz değerli kullanıcılarına en uygun fiyatlarla sunmaktadır. En kaliteli hobi ürünlerini en hızlı kargolama ile gönderen Sanatsal Dünya güvenli alışverişin keyfini çıkarabilmeniz için çalışmalarına hızla devam etmektedir.
Budak Aleti İle Uygulama
Budak Aleti İle Uygulama
Stencil İle Uygulama
Rölyef Pasta İle Esnek Yüzeyler Oluşturma
Rölyef Pasta İle Esnek Yüzeyler Oluşturma
Rölyef Pasta İle Esnek Yüzeyler Oluşturma
Pirinç Dekopaj İle Uygulama
Pirinç Dekopaj İle Uygulama
Gerekli Malzemeler
Gerekli Ekipmanlar
Müşteri Hizmetleri